Tochten & Activiteiten

VAARTOCHT NAAR DEN BOSCH:

 

12:00 uur Vertrek vanaf de steiger bij Moeke Mooren, te Appeltern
 
Kiest u voor een dagtocht naar Den Bosch, dan bent u van 12:00 – 19:00 uur onderweg. U maakt de Prinses Máxima sluizen in Lith mee,  waarna de Maas meandert via Kerkdriel, waar we aanmeren zodat u nog even lekker kunt zwemmen bij de Zandmeren. Daarna varen we verder naar Den Bosch.
 
Via de sluis Engelen varen we dan naar de jachthaven in het centrum van Den Bosch, wat een bijzondere aankomst verzekerd van ’s lands bourgondische stad met een prachtige monumentale binnenkern en Binnendieze met haar verzorgde binnenhaven en leuke terrassen.
 
 
 
 
VAARTOCHT NAAR HEUSDEN :

Ook kan er gekozen worden om door te varen naar het middeleeuwse stadje Heusden met zijn typische middeleeuwse kom haven.
Daar pakken we een gezellig teras en strekken we de benen in dit prachtige binnenstadje.
 
   
 
Op het water bent u echt even los van de bewoonde wereld, u ervaart de wereld op een totaal andere wijze, bent midden in de natuur en de elementen. Een echt ontspannen dagje uit ! 
Daarna varen we weer terug naar de thuishaven in Appeltern, en stapt u voldaan en een beetje rozig uit op de kade bij Moeke Mooren.

 

 

VAARTOCHT NAAR RAVENSTEIN:

 

13:00 uur Vertrek vanaf de steiger bij Moeke Mooren, te Appeltern.

We varen door het prachtige natuur recreatie gebied de Gouden Ham, waarnaar we vervolgens rustig de Maas op varen richting Ravenstein.

Er wordt koffie en gebak geserveerd en u geniet van de prachtige vergezichten over de uiterwaarden van de Maas en geniet van het voorbijglijdende dijklandschap.

Na een uur varen, passeren we het stadje Batenburg en komen we bij de haven van Ravenstein aan met uitzicht op het Restaurant `t Veerhuis.

We meren aan in de haven van Ravenstein met het nummer 1  terras van Brabant. Dit prachtige terras heeft uitzicht op de haven en de Maas . We doen daar een drankje en zullen dit uitzicht niet snel vergeten !  

De oud historische binnenstad Ravenstein biedt u een prachtig middeleeuws centrum waar u zich kunt laten verrassen door het authentieke karakter van een middeleeuws stadje, een korte stads wandeling behoort tot de mogelijkheden .

 

Na het strekken van onze benen begeven we ons weer terug op `t Seepaert om naar de Loonse Waard plas te varen waar we een frisse duik kunnen nemen vanaf het ruime zwemplateau van ’t Seepaert.

Voldaan van alle indrukken vanaf het water en het havenleven in Ravenstein varen we weer rustig terug naar de Gouden Ham alwaar we aanmeren bij de haven waar u bent opgestapt bij de steiger van Moeke Mooren. 

 

 

VAARTOCHT NAAR GRAVE:

 

13:00 uur Vertrek vanaf de steiger bij Moeke Mooren, te Appeltern.

We varen door het prachtige natuur recreatiegebied de Gouden Ham, waarnaar we vervolgens rustig de Maas op varen richting Grave.

Het is een vaartocht van zo’n anderhalf uur over de meanderende Maas naar de sluis van Grave.

Het schutten in een sluis is een bijzondere ervaring, wellicht ziet u nog enkele vrachtschepen van heel dichtbij.

 

Als we de sluis uitkomen, dan zien we al bijna de oude stadsmuur van Grave, we meren aan en lopen via de brede kade zo de pittoreske terrasjes op van de gezelligste cafe’s in Grave.

 

ACTIVITEIT JETSURF :

Voor degene die echt flinke actie willen en ervaring hebben in wakeboarden, bieden wij een 45 minuten Jetsurf training aan tegen een tarief van 130 euro, echt een aantrekkelijke snelle watersport activiteit die je nog lang zal bij blijven ! 

 

ZWEMMEN :

 

Even lekker zwemmen hoort er natuurlijk ook bij !